Blogg, nyheter & information

Vilken härlig början på året!  Ny hemsida och dessutom kommer Arbetsmiljöverket snart ut med nya riktlinjer för den sociala arbetsmiljön!

Vi börjar med de nya riktlinjerna. Jag har länge försökt lyfta fram vikten av att få människorna i organisationen att må bra, trivas och samspela på ett bra sätt (det senare brukar nämligen leda till trivsel). Det är ju relationerna till våra chefer och kollegor som ofta avgör hur vi trivs på jobbet – i de flesta fall är ju detta t o m viktigare än de arbetsuppgifter vi utför. När vi trivs och mår bra så presterar vi också bättre, vilket leder till högre effektivitet. Ganska självklart om man tänker efter. Det har också funnits riktlinjer från Arbetsmiljöverket för vad som krävs i form av psykosocial arbetsmiljö. Tyvärr har de varit relativt tandlösa då tolkningarna varit breda och konkreta krav saknats. Dessutom har de framförallt handlat om att undvika allvarliga problem som trakasserier, mobbing eller andra skador.

Detta är nu på väg att ändras. Från och med 31 mars 2016 gäller de nya riktlinjerna, som dels är betydligt tydligare, som ställer krav på kontinuerligt arbete hos alla organisationer (stora som små), och det som gjorde mig allra gladast var att man hade ambitionen att de här riktlinjerna inte bara skulle leda till färre problem utan att de ska leda till riktigt välfungerande grupper och team – som i sin tur kommer att ge företagen ett bättre resultat. Jag har egentligen bara en sak att tillägga – Halleluja!

Vill du läsa om de nya riktlinjerna så gå in här: Arbetsmiljöverket

Annars planerar jag också att hålla ett seminarium om detta  – håll utkik under Nyheter om du är intresserad!

Sen ser ni ju att Creutz Coaching & Consulting nu har en alldeles sprillans ny hemsida, som jag förstås vill visa upp för er! Stort tack till webbyrån The Generation som hjälpt till att göra den fina designen!

Arbetsmiljöverkets nya riktlinjer