Blogg, nyheter & information

Så var det återigen dags för årets sista inlägg och min känsla är som vanligt att – vad tusan har tiden tagit vägen, det var ju nyss sommar? Precis som många andra är jag också mitt uppe i julstök, avslutande av viktiga saker på jobbet, och på jakt efter de perfekta julklapparna till de små.

Något jag tror på är att så här i slutet av året göra ett mentalt bokslut/avslut. Avslutet är viktigt för att sedan orka ta sats igen efter en tids återhämtning. Ett bra sätt att göra ett sådant här mentalt avslut är att kort summera det som hänt under året. Då blir det också tydligt att det ju faktiskt har hänt en hel del, och att vi ju visst gjort en massa saker. Jag sätter mig då tillrätta med ett vitt papper och en penna i handen och reflekterar över året. Några exempel på frågor jag brukar ställa mig är de här:

  1. Vilka var de viktigaste händelserna under året?
  2. Vad har jag lärt mig?
  3. Vad har jag lyckats med/uppnått?
  4. Vad överraskade mig?
  5. Vad var det bästa jag gjorde?

När det här mentala bokslutet är gjort känns det ofta helt naturligt att sen blicka framåt och också fundera på – vad vill jag nu ska hända under nästa år, under 2016?

Lycka till med detta!

Jag vill även passa på att dela med mig av några av höjdpunkterna från min arbetshöst:

I oktober var det ännu en gång dags för Täby Företagarträff. Självklart var jag där och representerade Creutz Coaching & Consulting. Även denna gång var det en härlig tillställning med glada lokala företagare och många nya intressanta kontakter!

Under hösten har jag också genomfört två öppna seminarier på tema färgspråket  – eller att ”kommunicera med färger”. Ett ämne som fortsätter att fascinera och engagera! Här är en bild som togs av en deltagare i en utbildning i färgspråket för medlemmarna i Arndts affärsnätverk:

utbildning-i-fargspraket2

I november blev jag inbjuden att hålla ett inspirationsseminarium på Kompetenstillväxtdagen på Fotografiska i Stockholm. Jag pratade då om vad det är som får grupper att fungera. Det var ett härligt engagerat gäng som bjöd på både skratt och frågor. Underbart! Även för mig bjöd dagen på kompetenstillväxt då jag också hade förmånen att gå på flera intressanta seminarier om allt från kommunikation till ledarskap:

_mg_5680 fotografiska-4

Dessutom har hösten bjudit på ett flertal både nya kunder och samarbeten. Uppdragen har varierat och handlat om allt ifrån DISC-analyser och workshops i färgspråket, till hela ledarprogram, och utbildningar i konflikthantering, feedback och förändringsledning.

Jag ser med stor nyfikenhet och spänning fram emot våren 2016 då flera nyheter är på gång. Dels kommer Creutz Coaching & Consulting att lansera ett nytt ledarprogram och vi kommer också snart ut med en helt sprillans ny hemsida! Men mer om detta efter nyår. Nu vill jag bara passa på att önska er alla en riktigt god jul och gott nytt år!

god-jul