Blogg, nyheter & information

Jag gissar att det inte bara är jag som nu längtar och ser fram emot några veckors semester. Under några veckor ska vi äntligen få lite andrum, träffa familj och vänner, och kanske blir det också en resa eller upplevelse, och så ska vi förstås också passa på att fixa några saker…

Utöver det här kan vi ha förhoppningar om att ”hitta tillbaka” till vår partner, hinna med att vara mer närvarande med barnen, osv.  Allt detta under några veckors tid.

Att den här ekvationen kan bli lite svår att få ihop kommer kanske inte som någon överraskning, och det kan därför vara värt att så här precis innan semestern påminna sig om att sätta förväntningarna på rätt nivå. Ett bra sätt är att skriva ner det jag vill göra under semestern. Välj sen ut några saker som är ett ”måste” och låt de andra sakerna bli trevliga överraskningar ifall nu tiden skulle räcka till. Men se till att också skapa tillräckligt med tid för att bara ta det lugnt.

Under arbetsåret är det många av oss som känner sig lite väl stressade. Att få möjlighet att släppa den här stressen under några veckor är oerhört viktigt för att våra hjärnor ska få möjlighet att återhämta sig. Det är inte heller bara vi vuxna som behöver återhämtning utan även många barn har en stressig tillvaro under terminerna.

Låt därför inte semestern bli ännu ett långt arbetspass, med en rad ”måsten”, utan se till att ge dig själv, och de omkring dig den återhämtning ni alla så väl behöver. Låt semestern bli precis just det – en semester!

Med det önskar jag er alla en riktigt härlig sommar!

//Lena Creutz

paus